Alkol İçerken Sarhoşluğu Tetikleyen Yiyecek ve İçecekler

Alkol alırken yanında tüketilen bazı yiyecekler, alkolün emilimini hızlandırabilir ve sarhoşluğu tetikleyebilir.

Genelde boş mideyle içmek yani midenin boş olması sarhoş olma seviyesini tetikleyici en etkili durumdur. Yemek yememek, alkolün daha hızlı kana karışmasına neden olur.

Tatlı ve şekerli yiyecekler, alkolün emilimini hızlandırabilir. Örneğin, kokteyllerdeki meyve suları ve şekerli likörler bu etkiyi artırır.

Baharatlı yiyecekler, midede tahrişe yol açarak alkolün etkisini artırabilir.

Karbonatlı ve gazlı içeceklerle karıştırılan alkol, mideyi genişleterek alkolün daha hızlı emilmesine neden olur. Örneğin, viski-kola ya da rom ve gazlı içecekler bu etkiye sahiptir.

Yağlı yiyecekler, alkolün emilimini yavaşlatırken, düşük yağlı veya lifsiz yiyecekler bu süreci hızlandırabilir.

Sarhoş olmayı önlemek istiyorsanız, alkol alırken protein açısından zengin, yağlı ve lifli yiyecekler (örneğin et, peynir, kuruyemiş) tüketmek faydalı olabilir. Ayrıca su içmek, soda içmek vücudu nemli tutarak alkolün etkisini azaltır. Belirtmek gerekir ki promil seviyesini beklenilen seviyede düşürmeye yardımcı olmazlar.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir